2de leerjaar a: Bedrijf en organisatie

Voor wie?

Je verdiept je in de wereld van de economie. Je bent benieuwd naar hoe ondernemingen werken en hoe jouw koopgedrag als consument die werking beïnvloedt. Je wil weten hoe de overheid ook een invloed heeft, op jou als koper, als ondernemer in je land en in de wereld.

Je start, begeleid door je leerkrachten, een ondernemend project waarin je zelf je product proeft, kiest, verkoopt. Je staat bij elke stap uitgebreid stil en leert zo ervaringsgericht de tips en tricks van het ondernemen: je past je theoretische kennis dus meteen toe in de praktijk.

Je werkt graag en vlot met de computer. Je leert gericht gegevens opzoeken, verzamelen, verwerken, interpreteren en presenteren. Je leert een applicatie (app) ontwerpen voor een economische toepassing. Je bent als het ware een ondernemer in wording! Ga je mee de uitdaging aan?

Keuze-uren

De school kiest ervoor om Frans te versterken via een coachuur Frans.
Daarnaast kan je kiezen tussen een extra uur ‘beweging’ of een lesuur ‘initiatie maatschappij en welzijn’.

  • Keuze-uur beweging: je leert tijdens dit lesuur hoe je fysiek en psychisch welzijn samenhangt met beweging. Je maakt kennis met verschillende sporten.
  • Keuze-uur ‘initiatie maatschappij en welzijn’: je staat tijdens dit lesuur stil bij een persoonlijke en gezonde levensstijl. Je leert hoe dit bijdraagt tot je goed voelen. Je maakt kennis met gezonde voeding, beweging, persoonlijke hygiëne.
En daarna?

Kies voor studierichtingen die aansluiten bij je interesses en mogelijkheden. Informeer je hier voor het studieaanbod van het derde jaar van SUI.

5 lesuren Bedrijf en organisatie
bedrijf en organisatie5
Frans1
kies uit
beweging1
OF
maatschappij en welzijn1
25 lesuren algemene vorming
aardrijkskunde (CLIL)1
Engels2
Frans3
geschiedenis (CLIL)2
godsdienst2
groeiuur1
lichamelijk opvoeding2
muziek1
natuurwetenschappen1
Nederlands4
techniek2
wiskunde4

CLIL = Content and Language Integrated Learning. Je kan er voor kiezen om het vak geschiedenis in het Engels en het vak aardrijkskunde in het Frans te volgen. Je kiest dan voor CLIL bij beide vakken.