2de jaar b: Maatschappij en welzijn 10 uren

Wanneer je kiest voor een basisoptie van 10 lesuren heb je een uitgesproken voorkeur om je grondig te verdiepen in 1 domein. In het domein ‘maatschappij en welzijn’ komen 3 grote interessegebieden aan bod: voeding, lichaamszorg en ‘lifestyle’.

Je bent dan geïnteresseerd in persoonlijke levensstijl, in gezonde voeding, in persoonlijk welzijn. Je bent creatief, handig, communicatief vaardig, modegevoelig. Thema’s als ‘personal lifestyle’, interieurvormgeving, lichaamshygiëne en -verzorging, sfeerschepping, gezonde voeding en beweging spreken je onmiddellijk aan. Je wil meer weten over hoe de wereld rond je werkt, hoe de keuzes die jij maakt daarin een rol spelen, hoe je op een fijne en sociaal vaardige manier in contact komt met de mensen rond je.

Je bent bereid naar jezelf te kijken en hard te werken aan de vaardigheden en de kennis die je nodig hebt om je eerste stappen te zetten in de wereld van alles wat met (zelf)zorg en mode te maken heeft.

En daarna?

Kies voor studierichtingen die aansluiten bij je interesses en mogelijkheden. Informeer je hier voor het studieaanbod van het derde jaar van SUI. Informeer je hier voor het studieaanbod van SAL.

Basisoptie
maatschappij en welzijn10
groeiuur1
coachuur1
20 lesuren Algemene vorming
beeld1
Engels1
Frans2
godsdienst2
lichamelijk opvoeding2
maatschappelijke vorming2
muziek1
natuurwetenschappen1
Nederlands3
techniek2
wiskunde3