2de jaar b: Economie en organisatie 5 uren + STEM-technieken 5 uren variant sport

Deze combinatie van basisopties laat je proeven van 3 domeinen: economie en organisatie, STEM en van Sport. Op deze manier krijg je de kans kennis te maken met wat elk domein te bieden heeft en hoe dit aansluit bij wie jij bent: wat je goed kan, wat je graag doet, waarvoor je je wil inzetten.

Het kiezen voor 2 basisopties gecombineerd met 2 lesuren Sport in het 2de jaar helpt je zo in de keuzes die je maakt in functie van je verdere schoolloopbaan. Denk goed na: wat je graag doet en goed kan, bepaalt mee de motivatie voor de richting die je kiest.

Kies je voor deze combinatie, dan schrijf je je in het VTI Lier en volg je basisoptie ‘Economie en organisatie 5 uren’ in de Sint-Ursulamiddenschool.

Economie en organisatie 5 uren
Je bent geïnteresseerd in de wereld van kopen en verkopen. Je wil weten hoe bedrijven werken, hoe reclame en koopgedrag een invloed hebben op elkaar. Je bent communicatief vaardig en hebt ook wiskundige basisvaardigheden goed onder de knie. Je werkt graag en vlot met de computer. Je zet je eerste stappen in het opzetten van een verkoopproject.

STEM-technieken 5 uren variant Sport
Je bent graag praktisch bezig met verschillende materialen. Je beschikt over technisch en ruimtelijk inzicht. Je maakt kennis met deze materialen in een écht atelier. Je leert werken met verschillende toestellen en verdiept je in verschillende realisatietechnieken. Bekwame vakleerkrachten begeleiden je hierbij.

Je sport graag. Je maakt kennis met verschillende sportdisciplines.

En daarna?

Kies voor studierichtingen die aansluiten bij je interesses en mogelijkheden. Informeer je hier voor het studieaanbod van het derde jaar van SUI. Informeer je hier voor het studieaanbod van VTI.

Basisoptie
economie en organisatie5
STEM-technieken variant sport5
groeiuur1
coachuur1
20 lesuren Algemene vorming
beeld1
Engels1
Frans2
godsdienst2
lichamelijk opvoeding2
maatschappelijke vorming2
muziek1
natuurwetenschappen1
Nederlands3
techniek2
wiskunde3